Bierbrouw pakket

Steeds meer mensen ontdekken het plezier van zelf bier brouwen. En terecht: bier brouwen is een ambachtelijk proces dat helemaal past binnen de trend van bewust leven.

Waarom een biologisch bierbrouw pakket?

Laten we de vraag omdraaien. Waarom zou je je eigen bier brouwen op basis van gewassen die met kunstmest zijn verbouwd en bespoten zijn met chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen? We kunnen onze ogen niet sluiten voor de vergiftiging van onze bodem, ons grondwater, ons voedsel en dus voor onszelf. Zelfgebrouwen bier moet een lust voor het oog en de mond zijn, en verdient een eerlijke oorsprong. Een organisch bierbrouw pakket “Bio recept op maat” van Bio-Brouwmaat bevat de beste biologische ingrediënten met Skal-certificaat. Als je net als wij, niet van verspilling houdt, is een biologisch bierbrouw pakket de beste keuze want je houdt niets over en je hoeft dus ook niets weg te gooien.

Wat zit er in je bierbrouw pakket?

Elk biologisch bierbrouw pakket bevat de ingrediënten die je nodig hebt, in precies de juiste hoeveelheden. Je kunt dus meteen aan de slag. Het mout kan voor jou geschroot worden of je schroot het zelf, de keuze is aan jou. Het geschrote mout wordt door ons vacuüm verpakt. In je bierbrouw pakket vind je mout, hop, gist en eventueel suiker en specerijen, alles precies op maat voor je recept. Natuurlijk hangt het uiteindelijke resultaat ook af van jouw  vaardigheden als brouwer en de apparatuur die je gebruikt. Net als bij het bakken van een cake: hetzelfde recept levert niet altijd precies dezelfde cake op. Bij elk pakket is ook een korte handleiding ingesloten. Maar we houden je niet tegen om zelf te experimenteren met extra ingrediënten! Hobbybrouwers voegen naar believen de meest vreemde ingrediënten toe en  wisselen enthousiast recepten uit. Een organisch bierbrouw pakket is niet alleen voor jezelf erg gemakkelijk. Het is ook een mooi en inspirerend cadeau voor een collega die met pensioen gaat, een aanstaande bruidegom, een familielid in een ver land, een vriend die een mancave opent….